Onze oplossing voor VMBO Zorg & Welzijn

Robots gaan steeds meer een rol spelen in de zorg. Het is belangrijk om onze jeugd daar goed op voor te bereiden. Onze oplossing is ideaal voor het onderwijzen van mens-robot-interactie in het VMBO Zorg & Welzijn. Technische kennis voor leerlingen is niet vereist!

 • Uniek aan ons platform is:
 • Zeer eenvoudig mens-robot-interactiescripts ontwikkelen voor de zorg
 • Eenvoudige bediening en beheer van robot toepassingen
 • Vele voorbeeld-toepassingen beschikbaar in de meegeleverd bibliotheek
 • Snel en effectief interactieve presentaties maken met de robot
 • Meerdere robot types aan te sturen vanuit hetzelfde platform

De intuïtieve “Scratch-achtige” programmeerinterface maakt het buitengewoon eenvoudig om mens-robot-interactiescripts te maken. Voor de liefhebbers kun je ook nog dieper in de code duiken door direct tegen onze API te programmeren in bijvoorbeeld Python of Javascript. De gratis meegeleverde bibliotheek biedt vele tientallen voorbeeld-toepassingen voor sociale robots.

Robots in de Zorg

Het RobotsindeKlas-platform is uitermate geschikt voor het onderwijzen van zogenaamde “mens-robot-interactie” binnen het VMBO profiel Zorg en Welzijn (Z&W). Robots gaan immers steeds meer een rol spelen in de zorg en andere sectoren, en het is belangrijk om onze jeugd daar goed op voor te bereiden. Voor gebruik van ons platform Robots in de Klas en Robots in de Zorg hoeven leerlingen niet technisch te zijn. Ze kunnen via de intuïtieve interface direct aan de slag met “mens-robot-interactie” in zorginstellingen. Zo kunnen sociale robots bijvoorbeeld:

 • Fysiek activeren van patiënten met met muziek en dans
 • Mentaal activeren van patiënten met quiz-vragen of spelletjes (ihb dementerende ouderen en kinderen)
 • Patiënten geruststellen bij spannende behandelingen
 • Informatie verstrekken over behandelingen of procedures
 • Bieden van dagstructuur

De robots kunnen bewegingen voordoen, dansjes doen, quiz-vragen stellen, muziek en Youtube-streams afspelen met bijvoorbeeld “Golden Oldies” of kinderliedjes, en vele andere interacties met patiënten aangaan.

Vraag vandaag nog een demo aan!

Van zeer eenvoudig tot geavanceerder programmeren

De intuïtieve “Scratch-achtige” programmeerinterface maakt het buitengewoon eenvoudig om mens-robot-interactiescripts te maken. Voor de liefhebbers kun je ook nog dieper in de code duiken door direct tegen onze API te programmeren in bijvoorbeeld Python of Javascript. De gratis meegeleverde bibliotheek biedt vele tientallen voorbeeld-toepassingen voor sociale robots.

Interactieve presentaties met een robot

Interactieve presentaties maken met een robot was nog nooit zo gemakkelijk! Door een PowerPoint-presentatie te uploaden in het platform, en daar een simpel scriptje aan toe te voegen, kan iedereen snel en effectief leuke, interactieve presentaties maken voor jong en oud! Met een interactieve rolverdeling tussen mens en robot.

Bekijk hier voorbeeldfilmpjes hoe eenvoudig en krachtig dit is.

Coachen en motiveren

Sociale robots kunnen óók een ondersteunende rol spelen op school of in de zorg door coachen of motiveren van leerlingen. Bijvoorbeeld om ze te herinneren aan de nieuwe 1,5-meter-norm en andere social-distancing maatregelen op jouw school!

Meerdere robot types

De robot kun je kopen of leasen. Je kan kiezen uit verschillende robot-types in verschillende prijsklassen. Zo is er de grotere en beweeglijke Nao-robot of de kleinere Maatje-robot. Tenslotte kan iedereen kan gebruik maken van onze virtuele robots, zodat je de robot-toepassingen die je maakt meteen kan uitproberen op je laptop, PC of tablet, zonder dat je daarbij altijd een echte fysieke robot nodig hebt. Lees hier meer over de verschillende robot types.

Contact en informatie

Wil je meer weten? Vul ons contactformulier in of bel naar 015-7601644, optie 2. Je mag ook mailen info@robotsindeklas.nl.