Onze oplossing voor het VO

Robots gaan steeds meer een rol spelen in onze maatschappij. Het is belangrijk om onze jeugd daar goed op voor te bereiden. Onze oplossing is ideaal voor programmeer- en techniekonderwijs, en het onderwijzen van mens-robot-interactie in het Voorgezet Onderwijs.

Uniek aan ons platform is:

  • Eenvoudig mens-robot-interactiescripts ontwikkelen
  • Eenvoudige bediening en beheer van robot toepassingen
  • Dieper de code in door direct tegen onze API te programmeren indien wenselijk
  • Vele beschikbare voorbeeldtoepassingen in de meegeleverde bibliotheek
  • Snel en effectief interactieve presentaties maken met de robot
  • Meerdere robot types aansturen vanuit hetzelfde platform
  • Altijd vernieuwend in de klas door het creëren van eigen robottoepassingen
  • Nooit afhankelijk van dezelfde robottoepassingen

De intuïtieve “Scratch-achtige” programmeerinterface maakt het buitengewoon eenvoudig om mens-robot-interactiescripts te maken. Voor de liefhebbers kun je ook nog dieper in de code duiken door direct tegen onze API te programmeren in bijvoorbeeld Python of Javascript. De gratis meegeleverde bibliotheek biedt vele tientallen voorbeeld-toepassingen voor sociale robots.

VMBO Zorg en Welzijn

Het RobotsindeKlas-platform is ook uitermate geschikt voor het onderwijzen van zogenaamde “mens-robot-interactie” binnen het VMBO profiel Zorg en Welzijn (Z&W). Lees hier meer…

Interactieve presentaties met een robot

Interactieve presentaties maken met een robot was nog nooit zo gemakkelijk! Door een PowerPoint-presentatie te uploaden in het platform, en daar een simpel scriptje aan toe te voegen, kan iedereen snel en effectief leuke, interactieve presentaties maken voor jong en oud! Met een interactieve rolverdeling tussen mens en robot.

Bekijk hier voorbeeldfilmpjes hoe eenvoudig en krachtig dit is.

Coachen en motiveren

Sociale robots kunnen óók een ondersteunende rol spelen op school door coachen of motiveren van leerlingen. Bijvoorbeeld om ze te herinneren aan de nieuwe 1,5-meter-norm en andere social-distancing maatregelen op jouw school!

Meerdere robot types

De robot kun je kopen of leasen. Je kan kiezen uit verschillende robot-types in verschillende prijsklassen. Zo is er de grotere en beweeglijke Nao-robot of de kleinere Maatje-robot. Tenslotte kan iedereen kan gebruik maken van onze virtuele robots, zodat je de robot-toepassingen die je maakt meteen kan uitproberen op je laptop, PC of tablet, zonder dat je daarbij altijd een echte fysieke robot nodig hebt. Lees hier meer over de verschillende robot types.

Contact en informatie

Wil je meer weten? Vul ons contactformulier in of bel naar 015-7601644, optie 2. Je mag ook mailen info@robotsindeklas.nl.