Wat maakt onze oplossing uniek

Een leermiddel in de klas

Klassikaal gebruik je de onderwijsrobot in combinatie met bijvoorbeeld je smartboard. De onderwijsrobot vertelt een verhaaltje en laat plaatjes zien aan kleuters. In de onderbouw geven leerlingen antwoord op vragen van de robot door hem aan te raken of een kaartje te laten zien. Vanaf groep 5 behandel je onderwerpen zoals wereldoriëntatie en andere thema’s en zet je de onderwijsrobot in om leerlingen te motiveren en quizvragen te laten stellen. Op basis van de antwoorden ga je als leerkracht in gesprek met je klas. Daarna zet je de onderwijsrobot in om leerlingen te laten bewegen op een dansje dat ze zelf hebben gemaakt. Ook kan je onze spreekbeurtmethode gebruiken om als school je leerdoelen digitale geletterdheid te behalen. Tijdens al deze activiteiten leren leerlingen om te gaan met robotisering en de technologie van morgen.

Samen leren met de robot

Individueel of in kleine groepjes zet je leerlingen aan het werk met de onderwijsrobot met kernvakken zoals Nederlands, Engels, en rekenen. Kleuters doen een les over rijmwoorden met de robot en doen een rekenspelletje met getallen tot 10. In de bovenbouw oefenen leerlingen met spelling en leren ze de betekenis van Engelse woorden. Leerlingen die het rekenen lastig vinden worden gemotiveerd door de robot terwijl leerlingen die bovengemiddeld presteren worden uitgedaagd. De onderwijsrobot leert kinderen om problemen te analyseren en op te lossen. Verder kunnen kinderen thuis hun spreekbeurt voorbereiden met onze virtuele robot, om hem later met de echte op school te geven.

Digitale geletterdheid

De onderwijsrobot is het leermiddel bij uitstek om digitale geletterdheid te ontwikkelen. Kleuters leren hoe ze instructies kunnen geven aan de robot met kaartjes. In de middenbouw leren leerlingen ontdekken en ontwerpen met programmeeropdrachten uit de bibliotheek. In de bovenbouw leren kinderen de robot aansturen met smart devices en leren ze programmeren met de sensoren van de robot. Leerlingen bedenken wat de robot doet en bewegen daarna bijvoorbeeld mee met hun zelf geprogrammeerde yoga-robot. Met de onderwijsrobot komen ICT-basisvaardigheden, computational thinking en informatievaardigheden spelenderwijs aan bod!

Contact en informatie

Wil je meer weten? Vul ons contactformulier in of bel naar 015-7601644, optie 2. Je mag ook mailen info@robotsindeklas.nl.